Bewustwording in een rap tempo

Onlangs was onze jongste dochter jarig. Ze is alweer 5 jaar oud. Op de achtergrond hoor ik het nummer Dochters van Marco Borsato. Poeh, wat gaat de tijd toch snel zeg. 

Dan krijg ik tranen in mijn ogen en schiet ik vol. Mijn hart vult zich met dankbaarheid en ik denk terug aan de weg die de oudste 2 kinderen met mij als ouder hebben bewandeld. Het gevecht op scholen om passend onderwijs te krijgen voor de oudste 2 kids.

Wakker

Haar broer en haar zus hebben mij wakker gemaakt, ze lieten zien dat het niet goed ging met mij en dat de manier van opvoeden die ik toen toepast niet het zelfvertrouwen en de innerlijke groei van de kinderen stimuleerde. Integendeel. Ik werd mij daarvan bewust tijdens het eerste jaar van onze jongste dochter. Zij heeft met haar hogere trilling tijdens de zwangerschap mijn bewustwordingsproces enorm versneld. Ik kon ook niet anders meer dan veranderen, want ik was doodmoe en elke dag was er strijd in huis.

In dat eerste levensjaar van mijn jongste is er enorm veel gebeurd. Ik ben op een liefdevolle manier de kinderen gaan(op)voeden vanuit eenheidsverbinding. Ik ben naar het ongewenste gedrag van  mijn kinderen gaan kijken en werd mij bewust van de spiegel die ze aan mij lieten zien met hun ongewenste gedrag. Wat was dit confronterend voor mij! Ik belandde in een emotionele achtbaan van onverwerkt verdriet, dat ik mocht loslaten en de confrontatie met mijzelf aangaan en weer leren voelen en ook op dat gevoel leren vertrouwen. Voelen wat ik nodig had om innerlijke rust te ervaren bij mijzelf maar ook bij mijn kinderen. Dit vond ik in het begin doodeng!

Opleiding

Daarna ben ik een opleiding begonnen omdat ik deze nieuwetijdskinderen wilde helpen. Veel gesprekken op school gehad over het ontbreken van passend onderwijs voor de kids. Veel gesprekken met experts gehad over het welbevinden van de kinderen op school. En dit allemaal in het eerste levensjaar van onze jongste dochter.

Wat ben ik ontzettend dankbaar voor dat jaar! Het heeft mij, de relatie met mijn man en mijn kinderen zoveel innerlijke rust en balans gebracht. De kinderen die na 4 jaar strijden en vechten eindelijk passend onderwijs hebben waarin ze gezien worden. De kinderen zijn zelfverzekerd en er is nu ruimte voor innerlijke groei.  Ik voel mij een ander persoon die zelfverzekerd is en innerlijke rust en balans ervaart. Geen strijd meer met de kinderen. Een gezinsleven vanuit eenheidsverbinding. Wederzijds respect voor elkaar.

Mijn aanbod en praktijk

Tegenwoordig heb ik een prachtige praktijk waarin ik ouders bewust maak van de boodschappen van het ongewenste gedrag en klacht van hun kind.

En ik bied ouders ook een uniek traject aan waarin ze transformeren naar de persoon die ze willen zijn. Zonder angsten en verdriet. Echt leven vanuit je ziel en volledig vertrouwen op je gevoel. Na dit transformatietraject ervaar je innerlijke rust en balans voor jezelf als ouder maar dit werkt ook positief door in je gezin en op je kinderen.

Ik leer ouders op een andere manier kijken naar hun kind en vanuit eenheidsverbinding hun kinderen(op) te voeden

Ook heb ik de stap gezet om via een lezing mijn boodschap te verspreiden: Wat vertelt het nieuwetijdskind met zijn ongewenste gedrag? Deze lezingen geef ik op beurzen en op aanvraag

Waarom deze lezing ? Ik zie veel nieuwetijdskinderen met depressieve klachten, vaak al heel jong! Ze voelen zich eenzaam en onbegrepen door hun ouders en omgeving. Heftige gedragsproblemen, overmatig drugs- en alcoholgebruik op iets latere leeftijd, dat komt vooral omdat ze geen raad weten met hun gevoel. Ze voelen van alles, maar de omgeving begrijpt deze signalen niet.

Na deze lezing ga je anders kijken naar het ongewenste gedrag en of klacht van je kind en begrijp je waarom zij doen wat ze doen en met hele duidelijke redenen.

Ik wil deze kinderen helpen want het is hard nodig en de ouders en de omgeving leer ik dan anders kijken naar hun kind. Zodat de ouders en de kinderen elkaar begrijpen en aanvoelen.

Liefs, Collinda

P.s.: Nog even genieten van dat mooie nummer van Borsato: 

Delen is fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang mijn tips voor ouders, klik >>

5 tips om het gedrag van je Nieuwetijdskind te begrijpen

Contact

Samenwerkingen

Alle blogs

Let op:

Bij gezondheids-klachten dient u altijd uw huisarts te raadplegen. Ik ben geen vervanging voor huisarts of specialist.

Ik ben aangesloten bij de CAT

Collectief Alternatief Therapeuten