Mijn lijf zegt even Stop

Nou, daar lig ik dan al 4 dagen ziek in bed. Dit is wel 15 jaar geleden dat ik zo ziek was. Maar het is ook heel hard nodig dat mijn lijf een keer zegt: STOP.

Ik zie ziek zijn als een opschoning van mijn lichaam. Niet alleen fysiek, maar op alle lagen: emotioneel, spiritueel, mentaal en energetisch.

Het komt nooit uit

Men vindt het vaak heel vervelend, het komt nooit uit en je voelt je beroerd. Ja, dat klopt. Maar wat als je ziek zijn, zoals bij mij nu, in verband kunt brengen met diverse gebeurtenissen van de afgelopen jaren? Ik ben in de afgelopen 15 jaar moeder geworden van 4 kinderen, herstellende van een zware burn-out, alle ballen alleen in de lucht houden want ik deed alles alleen. Mijn partner werkte 80 uur per week. Heel veel opleidingen gedaan, ik liep altijd maar door, want niets was af.  Ik had geen rust om te ontspannen. Want het was nooit goed genoeg, vond ik zelf. Ik was al die tijd al wel bezig met spirituele ontwikkeling en had ook een praktijk. Maar veel deed ik toch op de automatische piloot.

Totdat onze jongste zoon Jens overleed in 2020, toen hij 3 maanden oud was. Dit heeft mijn diepste pijn en verdriet aangeraakt. ‘The darkest night of the soul’. En dat heeft bij mij mijn grootste transformatie op gang gebracht. Ik ging op zoek naar antwoorden over de dood van Jens. Ik wilde begrijpen waarom hij zo jong overleden is.

Dan is Jens zijn dood voor niks geweest

Toen ik de reden te horen kreeg, begon mijn innerlijke reis. Want de boodschap voor mij was zelfliefde. En ik was voor het eerst in mijn leven enorm gemotiveerd, omdat Jens onder andere hiervoor was gestorven. Ik voelde heel erg dat als ik er niks mee deed, zijn dood voor niks was geweest. Ik begon te voelen wat voor mij nodig was en deed niks meer op de automatische piloot.

Zelfliefde

Zelfliefde is een groot thema in mijn leven en van vele andere ouders. Zelfliefde omvat heel veel factoren en lagen afpellen in jezelf.  Dit is een proces van jaren. Iedere keer leer je weer op diverse manieren wat zelfliefde is, waarom je moeite hebt met het voelen van zelfliefde. Het is niet 1 weg naar zelfliefde toe. Voor ieder is deze weg anders. De afgelopen 3 jaar groei ik langzaam in zelfliefde door de boeken die ik gelezen heb, de coaches die ik gehad heb, de cursussen die ik gedaan heb. Alles op gevoel gekozen. En ik ben op de goede weg. Gaandeweg kom ik allerlei onverwerkt verdriet, thema’s, hobbels tegen en dat is oké. Dat is pijnlijk, maar het brengt mij steeds dichter bij de mooiste versie van mijzelf, vol zelfliefde.

Nooit klaar met je innerlijke proces

Als ziel ben je nooit klaar met je innerlijke proces. Daarom ben je als ziel hier, om als ziel menselijke ervaringen op te doen en te leren van de hobbels en bobbels die je in je leven tegenkomt. Mensen zeggen wel eens tegen mij, houd dit innerlijke werk nooit op. Nee, als je een laagje van je ziel hebt afgepeld, kom je weer een laagje dieper. En zo gaat dit door tot aan het overgaan als ziel naar huis. En daar kiezen we weer een nieuwe reïncarnatie om te leren als ziel op aarde.

Soepje
Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang mijn gratis troostmeditatie
* vul dit in

Alle blogs

Let op:

Bij gezondheids-klachten dient u altijd uw huisarts te raadplegen. Ik ben geen vervanging voor huisarts of specialist.

× Contact met Collinda