Nieuwetijdskinderen inspireren ons

Onze middelste werd 9 jaar en we vroegen aan haar: “wat wil je voor je verjaardag?”. “Alles van dieren,” zei ze. Ze heeft een enorm talent om de natuur en dieren te redden en te helpen.

Ze is al vanaf heel jonge leeftijd bezorgd over hoe mensen met de natuur en de dieren omgaan. Met hart en ziel zet ze zich hier voor in. Regelmatig huilt ze als ze misstanden ziet en dan kijkt ze mij wanhopig aan en vraagt ze: “Mama, waarom doen mensen dieren pijn of vernielen ze de natuur?” Ik ga dan bij haar zitten en leg uit dat niet iedereen nog bewust is van het dierenleed of de plastic soep en de ontbossing. “Daarom ben jij hier,” vertel ik haar altijd. “Jij wil iedereen toch laten zien dat het  anders kan?”

Tijgers redden

Dan droogt ze haar tranen en komt met de meest mooie ideeën om de natuur en haar bewoners te helpen. Zo heeft ze al geld in gezameld  voor het WNF om de tijgers te redden en ruimt ze regelmatig met haar grijpstok het vuil uit de natuur op. Het toppunt was vorig jaar zomer. Wij liepen 500 meter van onze camping en hadden een vuilniszak vol vuil. Echt schrikbarend!

Ze was 6 jaar oud en toen vroeg ik aan haar: “Wat zou je willen vragen aan de koningin?” “Dat we pamfletten maken, met de tekst erop dat we geen afval in de natuur mogen gooien en dit kan Koningin maxima dan vertellen tegen iedereen,”  zei ze.

Ze inspireert mij ook enorm (dat doen nieuwetijdskinderen, andere mensen inspireren). Zij vertelde over de plastic soep en wat dit deed met de dieren en de natuur en met ons natuurlijk ook. Want de vissen die plastic eten, die eten wij ook weer op. Ik werd mij steeds meer bewust van de ernst van de plasticvervuiling en ik raakte geïnspireerd om minder plastic te gaan gebruiken. Recyclen deed ik al maar ik werd mij bewust van de enorme hoeveelheid plasticafval die alleen wij met ons gezin al produceerden. Ik ben katoenen broodzakken gaan kopen en ons brood gaat in broodzakken in de vriezer, ik ga naar de slager met mijn eigen bakjes die je kunt hergebruiken en daarin doen ze mijn vlees en vleeswaren, ik koop mijn groente en fruit onverpakt op de markt. En ik zie mijn berg plasticafval slinken. Prachtig hoe mijn dochter mij inspireert, voor een betere wereld voor iedereen.

Zielsportret

Ik stimuleer haar talent op veel manieren, dus ook in de vorm van haar verjaardagscadeau. Al denkend daarover schoot ineens mij een idee te binnen:  Ik laat een zielsportret maken voor haar verjaardag! Daar komen vast dieren op te staan en dit zielsportret geeft haar nog meer de kracht om haar passie en missie uit te dragen.

Gauw een bericht gestuurd naar Jean Featherwing, dat ik voor onze dochter een zielsportret wilde laten maken voor haar verjaardag. En dit lukte ook op tijd! Ik was zelf natuurlijk heel nieuwsgierig naar het eindresultaat, omdat Jean had gezegd dat ze er iets prachtig van ging maken. De dag van de verjaardag kwam dichterbij en vol spanning maakte ze ‘s morgens haar cadeau open.

Jean had er een prachtig zielsportret van gemaakt in afstemming op Rianne’s ziel. Met dolfijnenergie en een prachtige beschermengel.

Toen kreeg ze van ons nog een extra cadeau: achter de schermen meekijken in het dolfinarium, met een waadbroek het water in en de dolfijnen aaien en een rondleiding krijgen achter de schermen. Volop in de dolfijnenergie.

Deze speelse en vrolijke energie past zo bij Rianne. Rianne was verrast en zo blij. Dit healing portret hangt boven haar bed en de sterke energie verspreidt zich op haar slaapkamer en in haar energieveld. En ze zit nog steeds vol met creatieve ideeën om dieren en de wereld te redden. Ik hoop nog veel van haar te leren.

Liefs, Collinda

Delen is fijn!

One comment

 1. WoW ik zit vol met ontzag te lezen over de wijsheid van je dochter Rianne en alles dat ze nu al voor de natuur en dieren betekend. You go Rianne!! Ook ben veel bewuster gaan leven en heb soms echt de neiging om met een vuilniszak te gaan plastic en puin ruimen, dus gewoon doen de volgende keer!!

  Vond het fantastisch om een zielsportret voor je te maken Rianne, zo een zacht serene en liefdevolle energie, echt prachtig. De Dolfijnen zijn niet alleen heel lief en schattig en heel erg speels, maar ze zijn ook erg belangrijk voor deze tijd, eigenlijk van alle tijden maar nu kunnen ze energetisch nog meer bijdragen aan ons bewustzijn dus het is best wel bijzonder dat jij hier zo sterk mee verbonden bent. Want ook jij kan nu heel veel bijdrage aan de wereld, zoals je moeder ook zo mooi beschreef in de blog.

  Wat een te gek Kado dat Rianne ook nog met de Dolfijnen mag gaan zwemmen<3. Ik heb dat ook een paar keer mogen doen en dat is iets wat je nooooooit meer vergeet.

  Hele dikke knuffel en liefs,
  Jean Featherwing
  Featherwing Creations
  http://www.cdiem34.wixsite.com/jeannettekirkham

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang mijn tips voor ouders, klik >>

5 tips om het gedrag van je Nieuwetijdskind te begrijpen

Contact

Samenwerkingen

Alle blogs

Let op:

Bij gezondheids-klachten dient u altijd uw huisarts te raadplegen. Ik ben geen vervanging voor huisarts of specialist.

Ik ben aangesloten bij de CAT

Collectief Alternatief Therapeuten