Serie The Good Doctor heel herkenbaar!

Afgelopen maandag de nieuwe serie the Good Doctor gekeken.Wat een herkenning voor mijzelf, mijn kinderen, mijn man en alle nieuwetijdskinderen op deze wereld. Een autistische jong volwassene die chirurg wil worden.

Hij ziet en begrijpt de wereld op een andere manier, die de gezondheidszorg veel beter kan laten werken. Hij werkt met zijn opgedane kennis via beeld wat hij visualiseert zo de vindt hij oplossingen. Hij vertrouwt volledig op zijn innerlijk weten. En de omgeving vraagt┬ádan: “hoe weet jij dat? “Dat kan hij niet uitleggen want hij weet het gewoon. De mooie combinatie van denken, voelen, innerlijk weten en toepassen van kennis die deze nieuwetijdskinderen en volwassenen hebben..
Ze passen de opgedane kennis toe via hun andere manier van, voelen, verbinden, innerlijk weten, denken en begrijpen. Ik ervaar dit zelf ook zo, ik heb een andere manier van denken. Mijn opgedane kennis pas ik toe in mijn manier van denken, innerlijk weten, voelen en verbanden leggen.

De omgeving ziet alleen het hokje autisme

In de serie werd ook de strijd getoond om deze jongen toe te laten voor de opleiding chirurg,de omgeving ziet alleen het hokje autisme. Er is veel angst, wat als dit mis gaat? Ook zie ik dit bij ouders, scholen en instellingen. Ze begrijpen deze manier van denken van deze kinderen niet, ze zien het als een stoornis, en ze brengen veel labels aan om het kind zo te begrijpen, maar dit werkt averechts. Hun talent is vanuit hun hart te leven en de verbinding met iedereen te maken. Om juist deze oude manier van denken los te laten. Dit is een groot talent.

Ik vond het ook prachtig hoe deze jongeman direct en duidelijk aan de chirurg vroeg waarom hij zo arrogant was. “Heb je dit nodig om chirurg te worden?” Zo puur en zo eerlijk vanuit zijn hart. Dit is een boodschap van deze jongen aan de chirurg: kijk eens naar jezelf, ga naar binnen, waar komt deze arrogantie vandaan, welke angst of onverwerkte emotie zit daar onder?

Eerlijk en oprecht spiegelen

Dat is wat deze mooie nieuwetijdskinderen doen, vanuit hun hart, eerlijk en oprecht je onverwerkte emotie/angst spiegelen. Vaak met heftig gedrag. Maar weet als jij als ouder dit wilt zien en met jezelf aan het werk wilt gaan, je het grootste geschenk aan je kind geeft. Namelijk dat je zijn boodschap begrepen hebt.En dat hij zich daardoor veilig en erkend voelt.

Bekijk hier de trailer van The Good Doctor:

Delen is fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang mijn tips voor ouders, klik >>

5 tips om het gedrag van je Nieuwetijdskind te begrijpen

Contact

Samenwerkingen

Alle blogs

Let op:

Bij gezondheids-klachten dient u altijd uw huisarts te raadplegen. Ik ben geen vervanging voor huisarts of specialist.

Ik ben aangesloten bij de CAT

Collectief Alternatief Therapeuten