Waarom ik doe wat ik doe

Ik voel het als mijn missie om de ouders van Nieuwtijdskinderen te leren het gedrag van hun kind te begrijpen. Ik heb zelf ervaren in mijn leven hoe het is om anders te zijn, met andere ideeën en visies. Mijn kinderen ervaren dit ook zo, ze voelen zich niet veilig en geaccepteerd in deze wereld. Ze vallen op met hun gedrag, ze krijgen veelal de schuld van bepaalde situaties want ook kinderen spiegelen elkaar.

Wij doen de dingen op een andere manier omdat wij durven zijn wie we zijn en dat ook aan de wereld willen laten zien. Gelukkig voor mijn kids voelen zij zich thuis wel veilig en erkend, omdat ik als ouder bereid ben het gedrag van mijn kinderen te zien als spiegel voor mijzelf. Daar ben ik mee aan het werk gegaan en de rust en harmonie keerde terug in huis, bij mijn kinderen en mijzelf. De kinderen en ik zijn zelfbewuster en vol zelfvertrouwen.De basis is nu vanuit hartverbinding en dat is wat deze kinderen nodig hebben.

Boodschap voor de ouders

Om mij heen zie ik ook dat de kinderen de schuld krijgen van hun gedragsproblemen, er wordt van hulpverlening naar hulpverlening gelopen met het kind en in de ogen van de ouders en hulpverlening zit de fout bij het kind. Er worden regels en plannen voor gedragsverandering opgesteld en dat werkt averechts of misschien tijdelijk, waardoor het kind zijn zelfvertrouwen kwijtraakt en niet meer in zichzelf gelooft. Waardoor deze nieuwetijdskinderen ziek worden, depressief, onverklaarbare lichamelijke klachten krijgen waar de reguliere zorg geen raad mee weet, zelfmoord(gedachten), ontzettend moe zijn.. Het erge is dat dit op jonge leeftijd al begint.

De werkelijke boodschap die deze kinderen hebben voor de ouders is: “Mijn gedrag is een spiegel voor jouw gedrag. Wat durf jij niet te laten zien? Welke emoties stop je liever nog dieper weg? Welke angsten heb jij? Doe je masker af.”

Ik begeleid ouders van nieuwetijdskinderen ook om te leren wat hun kind spiegelt met zijn gedrag, als boodschap aan de ouder(s) zodat de ouders zich bewust worden dat zij degenen zijn die aan zichzelf mogen werken en niet het kind.

Ik heb de wens dat al deze nieuwetijdskinderen zich veilig en erkend voelen op deze wereld. Daarom doe ik wat ik doe en dit is mijn missie.

Delen is fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang mijn tips voor ouders, klik >>

5 tips om het gedrag van je Nieuwetijdskind te begrijpen

Contact

Samenwerkingen

Alle blogs

Let op:

Bij gezondheids-klachten dient u altijd uw huisarts te raadplegen. Ik ben geen vervanging voor huisarts of specialist.

Ik ben aangesloten bij de CAT

Collectief Alternatief Therapeuten