fbpx

Hoe ik weer gelukkig werd na het overlijden van mijn kind.

Ik ben Collinda de Groot, Medium, sjamaanse healing facilitator en rouwexpert bij verlies van een kind.

Ik ben Collinda en ik ben geboren in IJsselstein, opgegroeid in Lopik en wonend in Ameide. Gespecialiseerd in spirituele rouwtherapie voor ouders die hun kind hebben verloren door jong overlijden, stilgeboorte of vroegtijdig afbreken van de zwangerschap.

Ik transformeer al 4 jaar lang vele ouders die een kind hebben verloren. Om na het rouwproces weer gelukkig te worden en meer contact te krijgen met hun levensdoel, richting en zingeving. Mijn zoon Jens was 3 maanden oud toen hij overleed in 2020.  Het hele proces van rouw naar geluk heb ik zelf doorleefd en mogen belopen.

Hoe het allemaal begon..

Mijn eigen zoon overleed toen hij 3 maanden oud was in 2020. In die week kreeg ik ook de boodschap: “Hier ga jij andere ouders mee helpen”. Direct na zijn overlijden begon ik mijn zoektocht naar antwoorden, ik had namelijk zoveel openstaande vragen. Ik vond niet de specifieke ondersteuning en hulp die mij kon helpen. Ik heb veel leermeesters gehad en ontmoet die mij de puzzelstukjes ontrafelde over de dood van mijn kind. Ik kreeg een andere visie over de dood van een kind. Ik ging van rouw naar geluk. En ik voelde, dit moeten andere ouders ook voelen en weten. Ik ben mij gaan specialiseren als spirituele rouwexpert voor ouders van een overleden kind.

De reis

Ik ben oorspronkelijk een ziekenverzorgende die altijd in de thuiszorg heeft gewerkt met heel veel plezier. De complexe zorgsituaties waarin ik alleen moest handelen gaven mij de uitdaging die ik nodig had. De liefde en passie die ik voor de mensen had, daar denk ik nog met veel plezier aan terug.

Na de geboorte van de eerste 3 kinderen ben ik mijn eigen praktijk gestart. Waarin Ik 8 jaar lang ouders van nieuwetijdskinderen met complexe gedragsproblemen heb mogen begeleiden. Ik legde het verband tussen de complexe gedragsproblemen van het kind en de boodschap voor de ouders die daarin verscholen lag. De ouders werden zich daardoor bewuster van hun levenslessen en ik hielp de ouders om deze levenslessen aan te gaan door middel van mijn eigen methode. Daardoor verdwenen de complexe gedragsproblemen van het kind.

Ik heb daarnaast ervaring met het doorbreken van hardnekkige en belemmerende patronen door vanuit de kern van het probleem de oplossing te laten doorvoelen.

Ouders antwoorden en troost bieden

Na het overlijden van Jens stopte ik met deze praktijk, ik voelde zeer sterk dat ik een andere richting op mocht gaan. Ik wilde rouw expert worden voor ouders die een kind hebben verloren. Diverse opleidingen kwamen op mijn pad waaronder de opleiding ”De weg van het Wiel” waarin ik zag dat voorouderlijke patronen, reïncarnatie & regressie en trauma verwerkingsprocessen verband hielden met elkaar.  Ik heb daar zoveel geleerd over trauma van het overlijden van een kind. Hoe dit verband houdt vanuit de voorouderlijke lijn, reïncarnatie en regressie. Hoe jouw thema in je leven verband houdt met jouw voorouders.

Ik ben mensen gaan inspireren door mijn podcast “Hoe word je weer gelukkig na het overlijden van je kind” te beginnen. Wat ik inmiddels al lange tijd met zoveel plezier doe!

Ik heet je van harte welkom om je mee te nemen op reis van rouw naar geluk. Waarin je leert om weer gelukkig te worden na het verlies van je kind.

× Contact met Collinda